Бебешки мафини - оригинална идеја за сите мајки


mafinni

Креативен и симпатичен начин, како да создадете мафини од омилените бебешки парчиња на Вашите малечки. Слатка и практична идеја, која ќе ја обожавате.

Мала помош како да ги создадете овие уникатни cupcakes:

maf

1. Се што Ви треба е бебешко боди (со долг или краток ракав) и бебешко чорапче, за Вашиот мафин да изгледа оригинално.


втор

2. Преполовете ја половината од бебешкото боди по неговата должина.

дсд

3. Направете го истото со другата половина од бебешкото боди, и ставете ја над другата.

цетири

4. Земете бебешко чорапче и поставете го во горниот дел на претходно преклопеното бебешко боди. Доколку чорапчето изгледа премногу широко, истото можете да го преклопите, бидејќи врвот на чорапчето всушност ќе биде "црешата" на мафинот.

пет

5. Сега, ролајте ги заедно бебешкото боди и чорапче по целата должина, и тоа скалесто секој слој до самиот крај.

сест

6. Конечно, излизгајте го и поставете го чорапчето преку бебешкото боди, а неговиот врв да се гледа. Мафинот е готов!

финал

ададада