Табели со големини и одржување


Овие табели со големини се надеваме дека ќе ви помогнат при изборот на производи.

МАШКО

MKD

1

2

3

4

5

6

7

INT.

XS

S

M

L

XL

XXL

XXXL

EU/DE

3

4

5

6

7

8

9

F

1

2

3

4

5

6

7

I

2

3

4

5

6

7

8

 

ЖЕНСКО

MKD

1

2

3

4

5

6

7

INT.

XS

S

M

L

XL

XXL

XXXL

EU/DE

36

38

40

42

44

46

48

F

38

40

42

44

46

48

50

I

40

42

44

46

48

50

52

 

БЕБЕШКА

ГОЛЕМИНА

1

2

3

4

5

6

7

8

9

ВИСИНА

56

62

68

74

80

86

92

98

104

ВОЗРАСТ

1 1/2Г

 

 

ДЕТСКО

ГОЛЕМИНА

1

2

3

4

5

6

7

ВИСИНА

92

104

116

128

140

152

164

ВОЗРАСТ

1-2

2-3

4-5

6-7

8-9

10-11

12-13

 

Опис на симболите за одржување

   - Се пери на 60 °C, 95 °C

 - Материјалот не смее да се избелува

       - Пеглање на ниска, средна, висока температура

 - Забрането е хемиско чистење

 - Забрането е машинско сушење
- Сушење на ниска температура